Lurer du på hvordan vi gjennomfører en heldagsfotografering? Bli med på våre 12 timer sammen med fantastiske Mari og Kim André på Nesodden.

Forberedelsene

Mari: Ytterst på Nesodden, i en enebolig ytterst på Nesodden treffer jeg Mari og venninnene hennes. For jentene er dette alt annet enn en vanlig fredag og storesøster spretter champagnen og serverer friske jordbær. Mari er allerede nesten ferdig med håret. Det er det storesøster som har fikset. Nå mangler bare en orkide, som settes omhyggelig på plass inn i fletten som sveisen er bygd opp av.

Mari er heldig. Hun har en søster som er flink med hår og en god venninne som vanligvis jobber som make up artist. De kan være hjemme hos henne og gjøre seg klare, og det er mange unike øyeblikk jeg som fotograf kan fange. Øyeblikk som dette må bare ikke glemmes. Jeg prøver derfor med bildene jeg tar, å fange den unike stemningen som er til stede i forberedelsene til en bryllupsdag.

Kimmi: Tre kilometere unna er “Kimmi” allerede i gang med å knytte sløyfen som er kjøpt inn for anledningen. Stemningen er avslappet og humoristisk. Jakob spør han om han er nervøs. Neida, han gleder seg til en skikkelig festdag og latteren sitter som vanlig løst hos både han og kameraten.

“First look” – det første møtet på bryllupsdagen

Siden bildene ble tatt i forkant av vielsen, ønsket paret å gjøre litt ut av det første møtet. Utenfor flotte Hellviktangen Gård står Kimmi, forlover og Jakob klar og venter på oss. Vi sørger for at ikke Kimmi får øye på Mari før alt er klart. Med ryggen til, venter han på at Mari skal nærme seg og legge hånden på skuldrene hans. Allerede fra første blikk, vet Mari at han er fornøyd. Hun smiler og viser frem kjolen sin. Han gliser fornøyd og klemmer henne. Hun tar en titt på han også. Det er tydeligvis godkjent, for begge to blir stående å le mot hverandre. Vi kjenner at vi liker dette brudeparet. Fra hver vår kant fikk vi fanget øyeblikket og alle ansiktsutrykk.

Fotografering på location

Så kan fotograferingen starte. Det er litt regn i luften, men brudeparet lar seg ikke stoppe. Noen alternativer må vi finne for de lokasjonene vi i utgangspunktet hadde planer å ta bilder på. Paret ønsket seg sjø, naturlige omgivelser og skog. Vi er derfor på to lokasjoner som har alt dette. Å få naturlig bilder som reflekterer deres sprudlende personligheter er ingen sak. Forloverne hjelper til og sørger for latter og godstemning gjennom hele fotograferingen.

Ofte ønsker man både bilder der paret ser i kameraet og på hverandre. man prøver forskjellige positurer som føles naturlig. I tillegg tar vi bilder av brud og brudgom alene, samt sammen med sine forlovere. Når det starter å regne, bestemmer vi oss for å prøve å ta noen bilder utenfor huset deres også. Det er ihvertfall bedre enn å bli våte ute i skogen? Helt utrolig, men bildene herfra og ved vinduet i stuen, blir kanskje de bildene vi er mest fornøyde med fra denne dagen.

Vielse

Vielsen er en høytidelig affære, noe som krever diskresjon hos oss som fotografer.Samtidig er det en sermoni som er full av følelser og unik stemning. Jakob beveget seg litt rundt i kirken, mens jeg oppholdt meg oppe på galleriet, der jeg fikk fanget noen fine øyeblikk. Så er det lykkønskningene i etterkant og den gode stemningen som kommer når to som elsker hverandre har sagt sitt ja til hverandre.


Gjester – stemning – dekor- mingling

På en bryllupsdag er det mye som skjer og gjester som har pyntet seg og gleder seg til å feire brudeparet og dele dagen sammen. Kanskje inngå nye bekjentskaper? Brudeparet setter ofte stor pris på disse bildene som kan fortelle noe om hvordan gjestene hadde det på dagen. I tillegg har gjerne brudeparet engasjert seg i pynt og dekor. Dette får vi slevfølgelig med oss på bildene.

Familiebilder

Et bryllup kan være en flott anledning til å ta bilder av familien. Mari og “Kimmi” benyttet seg av muligheten til å samle familiene sine foran kameraet og Jakob sørget for flott lys i en ende av selskapslokalet.

Middag og fest

Under bryllupsmiddagen er det mye som skjer. Taler som får frem latteren eller kanskje noen tårer? Som to fotografer er vi oppmerksomme og får med oss de mest minneverdige øyeblikkene fra middag, taler og underholdning, samt stemningen rundt bordene.

God stemning

Mari og “Kimmi” hadde noen fantastiske gjester. Stemningen var alt for bra til å ikke ta vare på til ettertiden. Vi sørger for å få med oss latteren, den gode drikken, de fornøyde gjestene, stemningen som bare blir bedre utover kvelden og Mari og Kimmis venner og familie som storkoser seg, også etter det offisielle programmet er over.

Venne- og parbilder

Som vanlig tilbyr vi å ta profesjonelle bilder av parene på festen, samt bilde av alle gjestene og ellers bilder brudeparet ønsker å ta. I en ende av festlokalene, rigger vi opp lys og sørger for topp stemning. Dette blir også en aktivitet gjestene syntes er gøy og som bidrar til å skape en god atmosfære i bryllupet utover kvelden.

Viktige øyeblikk

Ikke glem bryllupskaken. Ofte er det lagt penger og arbeid i en flott bryllupskake og kakebord. Alle gjestene vil ha med seg den tradisjonelle åpningen av bryllupskaken. Et unikt øyeblikk som selvfølgelig må tas vare på med fine bilder.

 

SaveSave

SaveSave